טיפולים משמרים

לפרטים נוספים

סתימות

בבדיקות מעבדה שנעשו בשלדים של האדם הקדמון שחי והתהלך בעולמנו לפני כעשרים אלף שנה מצאו חוקרים עדויות ל'סתימות דנטליות' פרימיטיביות. כלומר, הרעיון שניתן להתמודד עם חור בשן על ידי סתימה פיזית (שהיום אנחנו יודעים שמקורו בזיהום של חיידקי עששת), רחוק מלהיות חדש. למעשה גם בתולדות רפואת השיניים המודרנית 'סתימות' היו (ועודן) חלק מרכזי בעבודת רופא השיניים. מטרת הסתימה היא לתקן נזק פיזי ואסתטי ולייצב את השן באמצעות מילוי של חומר שיהווה תחליף לרקמת השן שאבדה.

סוגים שונים של סתימות
בגלל שסתימות הן הליך ותיק ההבדל העיקרי באבולציה של הסתימות הוא בסוג חומר המילוי. בעבר היה נהוג להשתמש בחומר בשם אמלגם, שהוא סוג של סגסוגת מתכת. הגוון המתכתי של הסתימה הקנה לה את הכינוי 'סתימת כסף'. היום סתימות כסף פחות מקובלות ופופולריות מכמה סיבות.
ראשית חלק ממרכיבי הסגסוגת כוללים כספית הנחשבת כחומר רעיל גם במינונים קטנים. הן מקשות על שחרור פלואוריד, לא משתלבות טוב עם חומר השן המקורי, חלק מההליך כולל הסרת שכבת שן בריאה וכמובן, צבען הכסוף אינו אסתטי ובולט לעין.

סתימות לבנות בגוון טבעי
היום, מרבית מרפאות השיניים המתקדמות כמו מרפאת איי דנט (Ident), משתמשות ב'סתימות לבנות' שאינן מכילות שרידי מתכות רעילות, הן גמישות ומשתלבות עם חומר השן הטבעי, משחררות פלואוריד ובכך מונעות עששת וכמובן הגוון שלהם בהיר (ובעזרת הוספת פיגמנטים אפשר להגיע לגוון טבעי לחלוטין) והן אינן בולטות לעין כמו סתימות מהדור הקודם.
גם היום סתימות בשן נחשבות כטיפול קו ראשון ותופסות חלק מרכזי בעבודת רופא השיניים, אבל הודות לטכנולוגיה החדשה של חומרי המילוי (ושיטות ביצוע הסתימה) הן פחות נראות לעין ועמידות הרבה יותר מהסתימות שהכרנו בעבר.

לפרטים נוספים

חייגו אלינו:

לפרטים נוספים

נגישות